Ретрограден Меркурий

В днешно време е напълно обичайно да обвиняваме Ретроградния Меркурий за всички беди и нещастия, които ни сполетяват, а хората далеч от астрологията, го смятат за основен източник на злополучия. Дори постоянно си отправяме шеги как Меркурий е виновен за това и онова.

Ретроградното движение на планетите обаче в действителност оказва особено влияние върху хората. Меркурий е ретрограден около 3-4 пъти годишно, за около 20 дни всеки път. От сега до 2-ри юни /плюс още няколко дни след това/ Меркурий отново е ретрограден. Но това изобщо не е повод за притеснение.

Меркурий е планета, свързана с бизнеса, документите, търговията, обучението, преговорите, комуникацията, роднините и др.. Когато Меркурий е ретрограден, можем да усещаме проблеми и спънки в тези области.

Тъй като сега наближава второто от затъмненията, периодът от 12-ти май до 18-ти май  може да бъде най-напрегнат емоционално. Но като цяло Меркурий не е толкова страшен, ако познавате неговите характеристики.

 

Какво не се препоръчва да се прави по това време:

-Не започвайте нов бизнес, особено свързан с документи, бизнес, преговори. Нещата могат да срещнат всякакви препятствия, преговорите могат да се провалят напълно неочаквано.
-Бъдете много внимателни, когато подписвате договори. По-добре е да отложите за малко по-късен етап, защото точно сега могат да възникнат  проблеми.
-Не започвайте ново обучение.
-Не се поддавайте на клюки и интриги.
️-Не купувайте телефони, компютри и др. вид техника.
-Нежелателни са големите покупки, особено импулсни – има риск от загуби.
️-Не се препоръчва да планирате пътувания по това време, по време на тях могат да се случат много различни  – малки и големи неприятности, като това ще увеличи разходите ви.
️-Бъдете особено внимателни зад волана.
️-Ако работата ви е свързана с някаква информация и ваша работа е да я разпространявате, тогава бъдете особено внимателни, за да не изкривявате никакви факти.
-Бъдете снизходителни към децата, които учат в училище. По времето на ретроградния Меркурий им е по-трудно да учат.

Какво можете да правите без да имате проблем?

-Завършете вече започнатото. Особено добре е да изпълните всичките стари обещания, преговори, договорки- и това е най-добрият период!

– Завършете проекти, отложени за по-късно.
-Възстановете влошените взаимоотношения с колеги, приятели, роднини.
-Подредете документите си в офиса или вкъщи.
-Обмислете идеите си (но реализирайте новите по-късно).
-Изплатете старите си дългове.

 

Особено внимателни през този период трябва да бъдат тези, които работят с документи, както и всички търговци и бизнесмени!

Като цяло нищо ужасно, просто малко по-различен и особен период, през който трябва да бъдете по-внимателни към детайлите. Ако през тези три седмици почистите блокажите, които всеки един човек има, периодът ще бъде изключително ефективен.

Тъй като всички хора сме различни, имаме различен Меркурий в картите, различни знаци,  ще почувстваме влиянието му по различни начини. Ако знаем как, тези периоди могат да ни дават сила и вдъхновение.

 

 

Разгледайте курса

7-дневен рестарт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *