За мен

Здравейте!

Казвам се Десислава Костова. Аз съм щастлива съпруга и майка на три прекрасни деца. По професия съм акушерка, но поради любовта ми към ученето съм завършила много и най-различни обучения и квалификации, които ми позволяват да съм първата холистична акушерка в България!

Описвам се като ведър, позитивен и усмихнат човек, намиращ решения на всеки проблем. Отдадена съм на семейството си и на работата си на 100%.  Моето хоби е да намирам алтернативни здравословни решения на нездравословната храна и по този начин да я правя полезна и питателна за организма. Мое персонално верую е, че чрез правилния подбор на храна, ние можем да сме в перфектно здраве.

 

Друга моя специалност и голяма страст е хомеопатията. Тя е мой верен помощник в традиционните методи за лечение и върви ръка за ръка с правилното хранене, традиционната медицина и здравната превенция.

 

През целия ми живот съм се срещала с много хора, предимно жени,  които са зациклили в житейски и служебни проблеми, и не намират никакви решения, свързани с наглед прости проблеми. Именно за това и благодарение на знанията ми, реших да създам проекта „Червената шатра“, където предлагам готови решения за всякакви ситуации свързани със здравето и не само. С удоволствие и голяма радост помагам на хората да преоткрият своето здраве и да следват своите мечти! 

Аз силно вярвам и съм убедена, че всеки един човек е способен да материализира живота, за който мечтае!

И аз съм тук, за да ви науча как да го постигнете!

Обучения и сертификати

2007-2010 год.
Завършване на обучение по класическа хомеопатия към БХО

Класическата хомеопатия е медицинска научна система, базираща се на принципите на холистичното лечение. Тя е алтернативен метод за лечение, който комбинира познанията на съвременната медицина, психологията и възприемането на човека като съвкупност от ум, тяло, емоции и дух.

2009 год.
Придобиване на сертификат за успешно преминат курс по китайска рефлексотерапия към НСА /Национална спортна академия/

Рефлексотерапията е средство за лечение на различни заболявания, като в него за включени множество специално подбрани похвати, влияещи на биологично активните точки /БАТ/ у човека. Стимулирането на БАТ стимулира потока на енергия и намалява болезнените зони.

2010 год.
Завършен курс за Бахов терапевт към ЗЦ "Едикта"

Баховата терапия, наречена още цветна терапия е основана от д-р Бах и е призната за лечебна от СЗО още през 1983 година. Лечебните свойства на терапията се основават на ползите от 38 вида растения, които успешно се справят със множество физически и психически проблеми. Терапията е подходяща както за деца, така и за бременни жени.

2012 год.
Сертификат за участие в международен семинар по класическа хомеопатия към Здравен център "Едикта" и БХО
2013 год.
Сертификат за Шуслеров терапевт към правителство на Немски хомеопатичен съюз

Шуслеровата терапия е създадена от германския лекар д-р Шуслер, който смята, че болестите възникват от нарушения на минералния баланс в клетките на човешкото тяло и могат да бъдат излекувани чрез хомеопатични дози от минерални соли.

2015 год.
Завършване в МУ София специалност "Акушерка"

От дете знам, че ще се помагам на хората да са по-здрави. Завършила съм "Биотехнологии" и 2 поредни години след това кандидатствах "Медицина". Вселената имала по-различни планове за мен, за това не успях да стартирам тогава своето обучение. Една година учих в Химическия университет, но влечението ми беше в билките, добавките и етеричните масла. Новите методи на комуникация и възможностите на интернет разкриха необятен свят пред мен, затова исках да го овладея и да се науча да плувам с лекота в него. Завърших "Информационно брокерство" и магистратура "Бизнес комуникации." През 2007 година родих първата си дъщеря и тогава сякаш заспалият ми интерес към темата ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ се запали с нова сила. Търсех връзките между емоциите, дисбаланса в тялото, храненето и използването на подправките като начин за хармонизиране на цялостната система на човека. Така и попаднах на курсовете по "Астропсихология", защото звездната карта дава точно отражение на нашето звездно тяло, слабите области и ахилесовата ни пета. На една от сесиите нашата преподавателка погледна наталната ми карта и каза: "Ти знаеш ли, че можеш да помагаш на жените да забременяват!?". Сякаш огън се запали в мен. Два дни след това подадох документи за кандидатстване в МУ София и след две седмици се явих на изпит. Разбира се, когато си на правилното място, в точното време, вратите веднага се отварят и бях не само приета, а и класирана на 3-та позиция от всички кандидати. Така реших да стана акушерка, защото с дарба е дошла моята душа, да се грижа за жените и тяхното изобилие както във физически, така и в енергиен аспект"М

2015 год.
Диплома за хомеопатичен детокс терапевт от International academy "Antonius Jansen"

Методът на Хомеопатичната детокс терапия успешно лекува или подобрява много болести, причинени от натрупването на всякакви субстанции като лекарства, токсини, химични вещества и др. в нашето тяло на клетъчно ниво. 

2016 год.
Сертификат за завършен мастър клас - Хомеопат към International academy "Antonius Jansen"
2018 год.
Сертификат за биорезонансна диагностика и електро-акупунктура по метода на д-р Фол 

Методът е основан на измерване на специфичното съпротивление на кожата, в точки от класическата китайска акупунктура, посредством Фол апарат. Жизнената енергия, в организма на всеки човек, тече по установени енергийни канали – меридиани. По тези меридиани са разположени биологично активни точки, които съответстват на работата на различните органи. Фол апаратът е чувствителен волтметър. Пациентът държи пасивния електрод в едната си ръка, а акупунктурните точки се тестват чрез контакт с другия електрод. Всяка промяна в работата на даден орган, жлеза, система, наличие на външен патоген или други дразнители, моментално дава реакция в съответстващия му енергиен меридиан. Чрез измервания в точки от меридианите, тестът на Фол може да определи с голяма точност състоянието на всеки човек.

2018 год.
Сертификат за успешно преминат мастър клас "Еволюция в кухнята" -лечебно хранене
2021 год.
Сертифициран специалист по хранене при бременност към Академия "Wellness Consulting"
2021
Специалист хранене по методът "Евродиет"

Методът "Евродиет" е вид кетогенна диета създадена от д-р Бърнард Пийнън. Тя е много ефективна при различни медицински състояния. Използва се най-често за намаляване на телесното тегло, понижаване плазмените нива на триглицеридите, понижаване нивата на глюкозата на гладно, намаляване на хиперинсулинемията и понижаване на кръвното налягане.