Хомеопатия

Хомеопатия

Какво е хомеопатия
Все повече пациенти използват този алтернативен метод на лечение през последните години. При него се приемат силно разредени лекарства на растителна, минерална и животинска основа.
Когато посетите лекар хомеопат, той ви прави пространно интервю, което засяга целия ви начин на живот не само оплакванията ви в настоящия момент, и на база на получената информация ви предписва лекарство.

При хомеопатията подобното се лекува с подобно, а лекарствата имат за цел да стимулират естествените сили за защита на организма и да му помогнат сам да възвърне баланса си.

В какви случаи се прилага хомеопатия
Помага при остри, при хронични състояния, а също и при състояния, възникнали като реакция на шок или силен стрес. Смята се, че не е ефективна при тъканни изменения. Може да се използва като основно лечение или като съпътстващо методите на традиционната медицина лечение.

Имат ли странични ефекти хомеопатичните лекарства
Нямат никакви странични ефекти, ако се прилагат правилно. Ако объркате лекарството, превишите дозата или го пиете по-често отколкото е необходимо, тогава ще се появят и странични ефекти.

Защо хомеопатично лечение
Водят се много спорове „за” и „против” хомеопатията. Ето 4 причини да се възползвате от нея:

  • доказано ефективна е – и като самостоятелно и като съпътстващо лечение;
  • може да се ползва от бременни и кърмачки;
  • може да се прилага на деца – за повишаване на имунната система, за поведенчески проблеми, за по-лесно преминаване през периода на пубертета;
  • по-евтина е и е ефективна, което е много важно за пациенти с хронични заболявания.

Какво е важно да знам преди да започна хомеопатично лечение
Не се лекувайте сами. Само за настинка и грип има над 180 различни хомеопатични лекарства, малка част от които малка част са ефективни точно за вашия случай.

Добрите хомеопати, на които можете да се доверите, минават през сериозно обучение преди да започнат да практикуват. Подготовката им трае години, независимо дали преди това са завършили медицина или не.

Затова не посягайте към първото хомеопатично лекарство, препоръчано ви от приятелка. Намерете специалист хомеопат, който да ви назначи лечение и да проследи развитието на процеса, независимо дали става въпрос за нещо леко или за по-сериозно заболяване.

Запишете си час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *