УЧИЛИЩЕ ЗА ЗДРАВИ ДЕЦА 

Онлайн училище за ЗДРАВИ ДЕЦА

Край на градинските сополи

Третата сливица е само спомен

Цял месец на градина без отсъствия

Как инхалатора да хване паяжина

Защо боледуват най-често децата ни?

Чести срещи с вирусни и бактериални инфекции – всички родители са наясно, че много често в детската градина или в училище, някой родител е пуснал хремавото си дете, защото не е намерил кой да го гледа и то неволно заразява още 10 приятелчета. Освен това, детската имунна система на тази възраст не е напълно развита и това предразполага по-лесното навлизане на нашественици в организма.

Слаб имунитет – в следствие на неправилно хранене, възраст, често използване на лекарствени средства (особено антибиотици, кортикостероиди и противоалергични), автоимунни заболявания, стрес в детската градина или училище или др., имунитета спада.

Алергия – има достатъчно научни изследвания, които доказват, че причината за много по-честите алергии от преди години, се корени в нарушената чревна микрофлора и в неправилно насочената имунна реакция в последствие. Грешката при лечението на алергии е, че се обръща внимание повече на симптомите и тяхното лечение, а не върху причините за проблема.

Глисти и други паразити – редовния контакт със замърсени повърхности на детската площадка или пясъчника в детската градина, честия досег до животни (особено улични), по-рядкото миене на ръчичките, или консумация на неправилно обработени храни са причина за заразяване с паразити.

Непълно излекуване на проблема – доста пъти, дечицата преминават бързо през вирусите и настинките, хремата спира на втория-третия ден, кашлицата също, и родителите смятат, че детето е здраво и готово за посещение на занимания. Симптомите се завръщат с ударна сила, нанасят по-големи усложнения и често довеждат до хронични състояния.

Какво е “Училище за здрави деца”?

 
Това е онлайн програма, в която се провеждат обучения на различни здравни тематики. По време на участието в програмата, 1 път седмично родителите имат онлайн среща с Деси Костова относно индивидуалния проблем, заради който са се включили. През останалото време имат постоянна връзка с нея в затворена фейсбук група, в която ежедневно се обсъждат състоянието и терапията на детето.  Родителите ежедневно получават насоки за по-бързото справяне с проблема. В училището ще разглеждаме индивидуално режима на натовареност, сън и умения за концентрация на детето. Ще изготвяме хомеопатични детоксикационни курсове за използвани в миналото тежки химични медикаменти като антибиотици, различни химически инхалаторни препарати, кортикостероиди, антибиотици.
 

В училището за здрави деца ще се научим:

Какви са основните 4 правила за здрави деца (четирите стълба на здравето);

Как да се справяме с паразитите;

Какви профилактични мерки могат да се взимат, за да не боледува детето толкова често;

Как е правилно да се хранят децата, за да не боледуват;

Какви спешни мерки могат да предприемат родителите през първите 24-48 часа от разболяването, за да не се стига до прием на антибиотици;

Как да подсилим детския имунитет;

Как да си правим домашни капки за нос и сироп за кашлица от естествени средства;

Как да разпознаваме дефицитни състояния по кожата на детето;

Също така ще получите като подарък следните електронни книжки:

🎁 „Критични грешки в храненето при трета сливица“ – Деси Костова

🎁„Еднодневно детско меню с вкусни и здравословни рецепти” – Деси Костова

🎁„Сладки рецепти за здрави деца“ -Деси Костова

🎁„Как да разпознаем дефицитните състояния по кожата на децата“ – Деси Костова

🎁„Сбогом паразити“ – Деси Костова

 

 

 

Включването в „Училище за здрави деца“ ще ви даде:

задълбочено знание по десетки здравни казуси;

увереност да разпознавате най-често срещаните детски болести и алергични състояния, като по този начин можете да реагирате светкавично върху проблема;

нови и интересни идеи за здравословни и вкусни рецепти, особено при злояди деца;

указания за използване на хомеопатични лекарствени продукти и алтернативна медицина;

осведоменост за витамините и тяхната роля върху общото здравословно състояние на организма;

спокойствие, че детето повече няма да боледува толкова често и толкова тежко, както до сега;

време за себе си, тъй като детето няма да отсъства от занимания;

възможност за спестяване на пари, защото няма да се налага да взимате най-различни скъпоструващи лекарства всеки месец;

и най-важното – „Училище за здрави деца“ ще ви даде възможност да виждате детето си здраво, усмихнато, жизнено и щастливо;

Какво ще се случи ако не вземете необходимите мерки?

1. Детенцето ви няма да спре да боледува от самосебе си

2. Вие ще продължите да посещавате лекарския кабинет често

3. Ще хвърляте пари „на вятъра“ за лекарства

4. Ще се чудите къде грешите и защо лечението не дава резултат

5. Ще се чувствате безсилни и ще съжалявате, че не сте опитали

6. Хроничните състояния ще се превръщат в по-сложни проблеми като затлъстяване, ИР, диабет, астма, пропускливи черва, хипертония, емоционални проблеми в поведението и др.

В училището за здрави деца използваме нежен подход към дечицата и здравословни, надеждни и безвредни средства за профилактика на детското здраве, както и такива за лечение на различни състояния, защото знаем, че няма нищо по-хубавото от здравето!
Наш приоритет е да помогнем на родителите да изградят здравословни семейни навици и да  запазим възможно най-много детското здраве! Когато човек е здрав, може да сбъдне всичките си мечти и да постигне всичките си планове.
Повишаването на здравната култура на родителите води до намаляване с 95% на детските заболявания.
 
Благодарение на тази цялостна стратегия изготвена точно за вашето дете, в УЧИЛИЩЕТО ЗА ЗДРАВИ ДЕЦА ще се научите как детето ви да няма градински сополи, третата сливица ще бъде само спомен, инхалатора ще хване паяжина, а детенцето ви ще посещава постоянно детска градина/училище.