Какво да правим при чести респираторни заболявания при децата

Чести тежки остри респираторни синдроми при деца –  какво да правим?

Много родители се подготвят предварително за началото на сезона на “вируси и настинки” и се опитват да подкрепят имунитета на децата си с витамини и добавки.

Но има и такива мами, които  все още се чудят как да излязат от режима “2 дни в градината/училището и 2 седмици у дома”?

Специално за тях съм подготвила долните редове:

 

 

Топ 5 препоръки за по-бързо възстановяване от остри респираторни проблеми и цялостна грижа за здравето на децата:

  • 🥗 Храна

По време на настинка в никакъв случай не трябва да храните детето с тежка храна и да натоварвате стомашно-чревния тракт. Храната трябва да бъде лесно смилаема. За предпочитане давайте на детето бульони, супички, риба, зеленчуци и малко количество зърнени храни. Не забравяйте да изключите възпалителните продукти от детското меню — глутен, мляко и сладкиши.

 

  • 💧 Пиене на достатъчно вода

Уверете се, че детето редовно пие вода. По-добре е да пие по малко, но по-често. Така предпазвате тялото му от дехидратация.

 

  • 💤 Пълноценна почивка и здрав сън

При първите признаци на настинка оставете детето вкъщи и ако му се лежи и спи, не го закачайте. Качественият сън има положителен ефект върху лечебния процес.

 

  • 💊 Хранителна подкрепа

За да поддържате имунитета, използвайте основни хранителни вещества. От първите дни на настинка свържете витамин С, витамин Д3 и цинк.

 

  • ❌ Лекарства

Това е предупреждение за всички родители. В никакъв случай не давайте на детето антипиретик, ако температурата му е под 38,5 градуса. И не използвайте лекарства без консултация със специалист.

Още повече препоръки за укрепване на имунитета и борба с чести респираторни проблеми и ОРЗ можете да получите на безплатните ни онлайн срещи всеки понеделник от 10:00 и от 19:00 часа.

Присъединете се и към нашата Фейсбук страница, в която споделяме полезна информация за навременна подкрепа за здравето на децата при първите признаци на вирусни заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *