Психосоматични причини за ранна менопауза

Ранна менопауза

Психосоматика на ранната менопауза изглежда така: „Хищника настига първо най-уморените животни!”
От психологическа гледна точка, общоприето е менопаузата преди 45 години да се води ранна менопауза.

 

Нека обаче разберем кога най-често жените имат ранна менопауза и спират да имат цикъл?

  • Ранната менопауза често се случва на онези дами, при които обстоятелствата в живота са ги принудили да не могат да изживеят своето детство напълно. Такива случаи са например, когато родителите имат първородна дъщеря и след по-дълги години (по една или друга причина) им се ражда второ дете, за което каката полага грижи наравно с майката и тя самата е ощетена от грижи и внимание и често се налага да жертва своите интереси в полза на по-малкия член на семейството. Друг пример за момичетата, чиито родители са много ангажирани или за съжаление са изгубили родител и от тях се изисква да вършат домакински задачи от ранна детска възраст.
  • Причината може да се корени и в ранните внуци. Понякога се случва така, че жените на 40 и дори на 35-годишна възраст, стават баби. Те наричат себе си „баби“, а мъжете си „дядовци“. И идеята за старостта се вкоренява в тяхното подсъзнание. Те остаряват и вече не вярват, че могат да цъфтят отново.
  • Понякога ранната менопауза идва при онези жени, които са страдали от болезнена и обилна менструация и ПМС. Те винаги са искали мъките да свършват възможно най-скоро.
  • Твърде силната емоция в очакване за бременността може да се окаже друга причина за ранна менопауза. Такава емоция се появява при дами, които при най-малкото забавяне на менструацията си правят тестове за бременност, нямат никакво търпение да видят двете чертички на теста и когато цикълът им дойде те остават адски разочаровани и гневни. Често Вселената интерпретира това съобщение като нежелание за менструация изобщо, и спира менструалната функция.
  •  Жените работохолички също страдат от ранна менопауза. Менструацията в тяхното съзнание е пречка за продуктивна работа. Такива жени имат мъжки черти на характера, сила, контролират всичко, поемат много задачи и отговорности върху себе си. Мъжете нямат цикъл, нали?!

Разберете, че менструацията е свидетелство за здравето на жената, потвърждение, че тя може да има деца, че е млада и привлекателна за мъжете.

Всяка една жена трябва да обича своята менструация и своя месечен цикъл!

Ако понякога ви се е случвало менструацията да пропусне един месец или пък да дойде по-рано от очакваното, ако е станала доста кратка и оскъдна, НИКОГА не казвайте, че имате ранна менопауза. Забравете за този израз! Приемете това като временен провал и временно спиране на менструацията. Винаги можете да възстановите цикъла, стига да предприемате нужните мерки!

Ако искате да получавате безплатна информация за женско и детско здраве, можете да се присъедините към нашия вайбър канал “КЪЩАТА НА ЗДРАВЕТО”

Запиши се на курса “Фертилити детокс” от ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *