Влияят ли отношенията ни с майките в опитите за зачеване?

Момичета, дългогодишното негодувание към майка ви може да ви попречи да създадете семейство или да забременеете!

Влияят ли отношенията ни с майките в опитите за зачеване?

 

Момичета, дългогодишното негодувание към майка ви може да ви попречи да създадете семейство или да забременеете!

И сега си мислите:

Защо пък да търся причина в майка ми, като дори живеем в различни градове и почти не общуваме! Що за глупости!?“

Сега ще ви разясня защо.

Може би сте били отгледани в сиропиталище или от приемни родители. Може би баба ви ви е отгледала, защото майка ви е била в чужбина или пък е била много заета заради работата, а вие точно в този момент сте имали най-голяма нужда от нея и сте чувствали катастрофална липса на нейното внимание. Чувствали сте се маловажна, неразбрана, изоставена. А може и да сте живеели заедно, да сте били постоянно заедно, но да сте нямали разбирателство помежду си.

Няма значение какво точно се е случило! Важният момент е, че някъде дълбоко в себе си, вие сте натрупали негодувание към майка си, дори и подсъзнателно.

Сега може дори да не осъзнавате, че това е истина, но тези скрити, приспани чувства ще ви попречат да намерите щастие и да станете майка.

 

Какво да направим ако отношенията ни с майките не са особено добри?

По обидата към мама трябва да се работи с психолог, колкото и безобидно да ви звучи. Сигурно си мислите, че няма дете, което в даден период от живота си по някакъв начин не е изпитвало такива чувства към родителите си и това е нормално. Така е, но всяко дете е различно и такива ситуации се възприемат по различен начин. Психологът работи с различни техники за връщане, които за известно време ви потапят в миналото, изваждат оплакванията и ви позволяват да преживеете ситуации, в които вие сте се почувствали пренебрегнати, обидени, наранени, но със сегашния опит, който имате натрупан през годините. Вече не сте малко момиче, което не може да разбере причините, поради които майка ви е постъпила по един или друг начин. Вие сте възрастна жена, която може да влезе в позиция, да приеме решението на майка си и да пусне това негодувание и тази скрита обида.

 

На някои жени им е много трудно да предприемат тази крачка – работа по отношенията с родител.

Негодуванието, извлечено от дълбините на подсъзнанието, ви кара да се чувствате тъжни, да плачете. Но няма да е за дълго. Заедно с приемането на негативните емоции, рано или късно идва топлината и любовта.  В почти всички случаи на работа с психолог, отношенията с мама се подобряват.

Мама е човекът, който по един или друг начин формира у нас представа за това какво трябва да бъде майчинството, освен това ние сме продължение на нейния вид. Ако във вас има дълбоко негодувание към майката, ако отношенията с нея не са добри, не влачете целия този товар през годините към вашите собствени бъдещи или настоящи деца. Работете по проблема с психолог и тогава бременността и майчинството ви ще се развият по изцяло здравословен сценарий.

 

Въпрос към Деси

Ето защо тийнейджърите не чуват гласа на майка си - Roditel.bg - Списание  Родител

Присъедини се към нашата безплатна група за женски съвети в Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *