Молитва за зачеване

Молитва за зачеване

Споделям ви още една интересна практика – молитва за зачеване, която има известен православен привкус, насочена към сбъдване на желано дете.

Нужна е дълга конопена, вълнена или памучна връвчица – бяла или с натурален цвят т.е. небоядисана. Молитвата се чете по новолуние – от 3-ти до 6-и лунен ден. Чете се 40 дни по ред, като след казването на молитвата се връзва по едно възелче на връвчицата, която се пази да не бъде видяна от никого другиго освен от жената, която си чете за зачеване. Пази се до 40 дни след раждане на детенце, после се връзва на плодно дърво или се слага под тежък камък.

 

Молитва за зачеване:

„В името на Отца, Сина и Дух Свети, призовавам към себе си – робинята Божия …..(името)…. – духа на моя дом, стопана ми, като моля ръцете ми да напълнеят, тялото ми да се закръгли, краката ми да потропват силно, защото с дете /деца/ да се заплодя. Така както Месечината расте с всеки ден, както към себе си се добавя, така и аз, Божията робиня …(името)… да зачена, в утробата ми дете да расте и да пораства. В името на нашия Господ, Исус Христос, Спасителя, амин, амин, амин. В името на Господ Бог и Пресвета Богородица, амин, амин, амин. Благословена Богородице, призовавам те да бъдеш мой помощник в това дело и да ме благословиш, от мене всички болки и мъки отклони. Амин, амин, амин.“

Присъединете се към моя Ютуб канал  за много полезна и интересна информация

Разгледай 21-дневен маратон “Стани мама през 2023 година”

 

Знам, че ако един силен копнеж се подплъти с действия и със силна вяра и емоция, той се реализира. Подавам знание, което стигна до мен, възможно е да помогне на тези, които имат нужда и го сторят. Може би тази молитва не е издържана в духа на православието, защото в требниците си има специални молитви за зачеване, които се четат в храмовете, но всяка молитва речена от сърце призовава желаното, благославя го и го сбъдва.

 

 Източник: aida.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *