5 начина, чрез които да разберем, че имаме липси на основни витамини в тялото

5 лесни начина, чрез които да разберем, че имаме липса на някои основни витамини

Ако чувствате постоянна умора, раздразнителност, имате проблеми със зрението на тялото ви може да липсват важни витамини или минерали. Основната причина за това е, че всички ние се храним основно от магазина.
Какви други признаци ще показват, че има недостиг на витамини в организма?

Липсата на витамини е често срещана. Основната причина за недостиг на витамини е неправилната диета. Следващият проблем е нарушената абсорбция в стомашно-чревния тракт. Симптомите на недостиг на витамини могат да бъдат много разнообразни. Ето типичните признаци, показващи недостиг на витамини. Важно е да ги знаете, за да вземете мерки и да отстраните проблема.

Симптоми на недостиг на витамини:
Дефицитът на витамини може да се появи на всяка възраст, но децата, бременните жени и възрастните хора са по-податливи на този проблем.

Безпокойство
Проявите на тревожност са неспокойствие, безпричинен страх, бърз пулс, изпотяване, безсъние. Липсата на редица витамини е свързана с повишена тревожност.

Витамин D е от съществено значение за развитието на костите, имунната защита и контрол на възпалението в организма.

Витамин В6 участва в синтеза на гама-аминомаслена киселина (GABA), серотонин, допамин, които са невротрансмитери.

Витамин В3 участва в превръщането на триптофана в серотонин, който регулира тревожността.

Патология на нощното виждане
Промените в зрението на тъмно, дискомфортът от ярка или слаба светлина може да бъде фактор за така наречената нощна слепота. Причинява се от недостиг на витамин А. Последният е важен за зрителната функция, имунитета и кожата, участва в предаването на импулси към ретината.

Кървящи венци
Скорбутът се развива в резултат на недостиг на витамин С. Други прояви на заболяването: кариес на зъбите, изтъняване на косата, умора.

Витамин С се бори с вредните свободни радикали, е от съществено значение за имунитета, подпомага усвояването на желязо и участва в създаването на колаген.

Умора
Умората може да бъде предизвикана от различни фактори (липса на сън, неправилна диета, болести). Липсата на витамини също причинява умора.

Витамин Е се бори с възпалението. Участва в имунната защита. Липсата на витамин Е също провокира мускулна умора.

Витамините от група B помагат да се превърне храната в енергия. Дефицитът на витамин D също допринася за постоянна умора.

Чупливи нокти и коса
Витамин В7 участва в производството на енергия, в синтеза на протеинови аминокиселини, важни за растежа на ноктите и косата.

Желязото е важно за здравето на ноктите и косата, необходимо е за производството на хемоглобин в кръвта. Недостатъчното съдържание на желязо се свързва с чупливите нокти. Недостигът на желязо също активира косопада.

Цинкът участва в имунната защита, производството на протеини и синтеза на хормони. Дефицитът на цинк причинява загуба на вкус, диария, лошо зарастване на рани, загуба на мускули, загуба на коса и изтъняване.

ЛЕСЕН, БЪРЗ И БЕЗ БОЛКА начин за да разберете имате ли натрупани липси и дефицити в тялото и какви точно е КВАНТОВИЯ АНАЛИЗ.

Ако искате да разберете какво представлява КВАНТОВИЯ АНАЛИЗ пишете ми и с удоволствие ще ви разкажа 🙂

 

2 коментара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *