Мед от коприва

коприва

„Мед“ от коприва

Нужни са само 2 лъжици на ден, за да излекувате мигрена, да прочистите кръвта си и да се отървете от всички болежки!

Копривата е най-доброто кръвопрочистващо и кръвообразуващо лечебно растение. Влияе добре на панкреатичната жлеза и намалява съдържанието на захар в  кръвта. Това растение лекува също така заболявания и възпаления на  пикочните пътища и болестно задържане на урината. Препоръчва се особено при пролетно разтоварване. Билката е с ясно изразено кръвоспиращо, диуретично, омекотяващо и антианемично действие. Листата на копривата са източник на витамини – А, В, D, Е и К,  минерални соли (калций, манган, желязо, калий, цинк, магнезий и мед),  ферменти, хлорофил и багрилни вещества. Също така са богати на дъбилни вещества, пантотенова киселина, ситостерол и хистамин.

Ето как да си направите лек, с който ще прочистите кръвта си и ще се отървете от всичките си болежки:
Съставки:
– 1 кг листа от коприва
– 2 лимона
– 2 ябълки
– 0.5 кг захар -желиращ агент, за предпочитане пектин

Начин на приготвяне:
Попарете копривата (но за кратко), заедно с ябълките. Сложете  продуктите, заедно с двата лимона и корите им в блендер до получаването  на пюре. Към полученото пюре добавете захарта и желиращия агент, в зависимост  от теглото и инструкциите. Докато е горещо се излива в топли и стерилни  буркани. Всеки ден преди хранене се хапват по две супени лъжици.

Копривата е най-доброто средство за почистване и подобряване на  вашата кръвна картина. Тя има положителен ефект върху панкреаса и помага  за понижаване на кръвната захар. С нея могат да се лекуват възпаления  на пикочните пътища и стимулира изхождането. Ето защо коприва се  препоръчва, когато искате да прочистите вашия организъм.

Копривата се използва за лечение на черния дроб и жлъчката, разстройства  на съня, стомашни спазми, язви, заболявания на белите  дробове и др. Също така е много полезна за вирусни и бактериални  инфекции. Ако имате ниски нива на желязо в тялото си и се чувствате уморени,  копривата е точно това от което имате нужда! Копривата съдържа много  желязо и успешно се използва при случаи на анемия. След известно време на използване на коприва, вие ще започнете да се чувствате пълни с енергия и здраве отново. За съжаление в съвременното общество, хората просто игнорират това растение и прекалено често използват аналгетици.

Да бъде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *