Кайсиеви ядки за повишаване на женското гинекологично здраве

Кайсиеви ядки за повишаване на женското гинекологично здраве

Защо да ядем кайсиеви ядки?

Кайсиевите ядки, както повечето ядки и семена, са много хранителни. Сред хранителните вещества, които съдържат е едно по-специфично, наречено амигдалин, което е известно също като витамин В17. Това вещество атакува раковите клетки и по този начин може да помогне за предотвратяване на появата на рак в телата ни, премахва възпаленията в тялото, грижи за сърдечно-съдовото здраве и за женския хормонален фон. Амигдалин (витамин В17) се съдържа в много храни, но тези, които са особено богати на амигдалин, са изчезнали до голяма степен от нашата диета. Хората по целия свят, които все още се хранят с традиционна диета или по-скоро се хранят природосъобразно, до голяма степен се предпазват от рак, защото те консумират храни, съдържащи амигдалин.

В какви други храни, освен в кайсиевите ядки има амигдалин

Освен кайсиевите ядки, примери за други храни, богати на амигдалин, са горчивите бадеми (амигдалинът има горчив вкус – сладките бадеми не го съдържат, дори кайсиевите ядки, които не са горчиви, не го съдържат). Също така ябълковите семки, гроздовите семки, просо, бакла, повечето плодове, маниока и много други семена, боб, варива и зърна. Но не и тези, които са били силно хибридизирани (африканските портокалови семки съдържат малко амигдалин, но американските не, пшеницата също е с ниско съдържание на амигдалин).

 

Има много начини за превенция на рак

  • Единият е да се изгради много силна имунна система.
  • Другият е да се запълва организмът с много антиоксиданти, които се борят с канцерогените в организма.

Въпреки това, амигдалинът си остава уникален по начина, по който директно атакува раковите клетки. Амигдалинът за първи път е открит преди повече от сто години.  Oт тогава е включен във фармакологичните речници като нетоксичен. В него обаче има заключена отрова – една от съставките му е цианидът. Но заключен в съединението амигдалин, той е химически инертен и безвреден за нормалната жива тъкан. По същия начин обикновената сол (натриев хлорид) е безопасна за ядене и всъщност е необходима на организма. Но в нея също има заключена отрова – хлор. Разбира се, ако ядете твърде много сол наведнъж, ще се разболеете. Това важи за всяко вещество, както и за кайсиевите ядки.

 

Въпреки това,

амигдалинът е по-малко токсичен от солта и по-малко токсичен от захарта. Казват ни, че телата ни сами създават ракови клетки през цялото време. Обикновено имунната система може да се справи с тях. Въпреки това, по време на стрес или в особено слаба част на тялото, или при екстремно или редовно излагане на канцерогени, размножаването на раковите клетки може да стане твърде голямо, за да може имунната система да се справи.

Амигдалинът идва заедно с имунната реакция и атакува директно раковите клетки. Раковите клетки имат в себе си ензим, който отключва отровата в амигдалина и по този начин раковите клетки се унищожават. Нормалните, здрави клетки нямат този ензим. Всъщност те имат различен ензим, който отключва амигдалина по различен начин и освобождава хранителни вещества, а също и неутрализиращ агент, който неутрализира всяка отрова, с която влезе в контакт.

 

Изследователи от Имперския колеж в Лондон

експериментират с използването на цианид за унищожаване на раковите клетки и заявяват, че всяка отрова, която попадне в кръвта, бързо ще бъде неутрализирана от черния дроб. (Вж. докладите в националните вестници на Обединеното кралство от 7 септември 2000 г.). Амигдалинът понякога се нарича витамин В17 и се намира в богатите на нитрилозиди плодове и растения. В своята извлечена, чиста, концентрирана форма е известна като лаетрил. Лаетрилът се използва като основна терапия, но се подкрепя от други нетоксични терапии и добро хранене при лечението на болни от рак в някои клиники.

 

За профилактика,

обаче, д-р Ернст Кребс, биохимикът, който за първи път произвежда лаетрил (концентриран амигдалин) през 1950-та година, казва, че ако човек яде десет до дванадесет кайсиеви ядки на ден през целия си живот (с изключение на еквивалента на Чернобил), той вероятно няма никога да боледува от рак. В началото на 21-ви век една на всеки осем жени във Великобритания страда от рак на гърдата и един на всеки девет мъже от рак на простатата. Ако се добавят и другите видове рак, тогава съвсем скоро има вероятност да няма семейство, в което поне един член да няма рак.

Ето защо предположението, че яденето на 10-12 ядки на ден за цял живот е вероятно да предотврати рака е наистина една много добра новина. Ядките трябва да се дъвчат цели или да се смилат и да се поръсват върху храна или да се добавят в плодов сок. Ядките не трябва да се консумират наведнъж, а разделени на 2-3 приема през деня.

Внимание:

Моля, имайте предвид, че кайсиевите ядки могат да понижат кръвното налягане.

 

Качествени продукти без глутенбез стабилизатори и консерванти и без мая с код DK15 за 15% отстъпка от цената, можете да откриете ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *