УЧИЛИЩЕ ЗА ЗДРАВИ ДЕЦА БЕЗ АНТИБИОТИЦИ

Онлайн училище за ЗДРАВИ ДЕЦА

Край на градинските сополи

Третата сливица е само спомен

Цял месец на градина без отсъствия

Как инхалатора да хване паяжина

Защо боледуват децата най-често децата ни?

 

💗 Чести срещи с вирусни и бактериални инфекции – всички родители са наясно, че много често в детската градина или в училище някой родител е пуснал хремавото си дете, защото не е намерил кой да го гледа и то неволно заразява още 10 приятелчета. Освен това, детската имунна система на тази възраст не е напълно развита и това предразполага по-лесното навлизане на нашественици в организма.

💗 Слаб имунитет – в следствие на неправилно хранене, възраст, често използване на лекарствени средства (особено антибиотици, кортикостероиди и противоалергични), автоимунни заболявания, стрес в детската градина или училище и др. имунитета спада.

💗 Алергия – има достатъчно научни изследвания, които доказват, че причината за много по-честите алергии от преди години, се корени в нарушената чревна микрофлора и в неправилно насочената имунна реакция в последствие. Грешката при лечението на алергии е, че се обръща внимание повече на симптомите и тяхното лечение, а не върху причините за проблема.

💗 Глисти и други паразити – редовния контакт със замърсени повърхности на детската площадка или пясъчника в детската градина, честия досег до животни, особено улични, по-рядкото миене на ръчичките, или консумация на неправилно обработени храни са причина за заразяване с паразити.

💗 Непълно излекуване на проблема – доста пъти, дечицата преминават бързо през вирусите и настинките, хремата спира на втория-третия ден, кашлицата също и родителите смятат, че детето е здраво и готово за посещение на занимания. Симптомите се завръщат с ударна сила, нанасят по-големи усложнения и често довеждат до хронични състояния.

Какво е Училище за ЗДРАВИ ДЕЦА?

Това е онлайн програма, в която се провеждат обучения на различни здравни тематики. По време на участието в програмата, 1 път седмично родителите имат онлайн среща с Деси Костова относно индивидуалния проблем, заради който са се включили. През останалото време имат постоянна връзка с нея, в затворена фейсбук група, в която ежедневно се обсъждат състоянието и терапията на детето и родителите получават насоки за по-бързото справяне с проблема. В ще училището разглеждаме индивидуално режима на натовареност, сън и умения за концентрация на детето. Ще изготвяме хомеопатични детоксикационни курсове за използвани в миналото тежки химични медикаменти като антибиотици, различни химически инхалаторни препарати, кортикостероиди, антибиотици.
 

В училището за здрави деца ще се научим:

 

💗 Какви са основните 4 правила за здрави деца (Четирите стълба на здравето);

💗 Как да се справяме с паразитите;

💗 Какви профилактични мерки могат да се взимат, за да не боледува детето толкова често;

💗 Как е правилно да се хранят децата, за да не боледуват;

💗 Какви спешни мерки можем да предприемем през първите 24-48 часа от разболяването, за да не се стига до прием на антибиотици;

💗 Как да подсилим детски имунитет;

💗 Да правим домашни капки за нос и сироп за кашлица от естествени средства;

💗 Как да разпознаваме дефицитни състояния по кожата на детето;

Също така ще получите като подарък следните електронни книжки:

 

💗 „Критични грешки в храненето при трета сливица“ – Деси Костова

💗 „Сладки рецепти за здрави деца“ -Деси Костова

💗 „Как да разпознаем дефицитните състояния по кожата на децата“ – Деси Костова

💗„Сбогом ПАРАЗИТИ“ – Деси Костова

 

Включването в „Училище за здрави деца“ ще ви даде:

 

💗 задълбочено знание по десетки здравни казуси

💗 увереност да разпознавате най-често срещаните детски болести и алергични състояния, като по този начин можеш да реагирате светкавично върху проблема

💗 нови и интересни идеи за здравословни и вкусни рецепти, особено при злояди деца

💗 указания за използване на хомеопатични лекарствени продукти и алтернативна медицина

💗 осведоменост за витамините и тяхната роля върху общото здравословно състояние на организма

💗 спокойствие, че детето повече няма да боледува толкова често и толкова тежко, както до сега

💗 време за себе си, тъй като детето няма да отсъства от занимания

💗 възможност за спестяване на пари, защото няма да се налага да взимате най-различни скъпоструващи лекарства всеки месец

💗 и най-важното – „Училище за здрави деца“ ще ви даде възможност да виждате детето си здраво, усмихнато, жизнено и щастливо.

Какво ще се случи ако не вземете необходимите мерки?

 

💗 Детенцето ви няма да спре да боледува от самосебе си

💗 Вие ще продължите да посещавате лекарския кабинет често

💗 Ще хвърляте пари „на вятъра“ за лекарства

💗 Ще се чудите къде грешите и защо лечението не дава резултат

💗 Ще се чувствате безсилни и ще съжалявате, че не сте опитали

💗 Хроничните състояния ще се превръщат в по-сложни проблеми като затлъстяване, ИР, диабет, астма, пропускливи черва, хипертония, емоционални проблеми в поведението и др.

В училището за здрави деца използваме нежен подход към дечицата и здравословни, надеждни и безвредни средства за профилактика на детското здраве, както и такива за лечение на различни състояния, защото знаем, че няма нищо по-хубавото от здравето!
Наш приоритет е да помогнем на родителите да изградят здравословни семейни навици и да  запазим възможно най-много детското здраве! Когато човек е здрав, може да сбъдне всичките си мечти и да постигне всичките си планове.
Повишаването на здравната култура на родителите води до намаляване с 95% на детските заболявания.
 
Благодарение на тази цялостна стратегия изготвена точно за вашето дете, в УЧИЛИЩЕТО ЗА ЗДРАВИ ДЕЦА ще се научите как детето ви да няма градински сополи, третата сливица ще бъде само спомен, инхалатора ще хване паяжина, а детенцето ви ще посещава постоянно детска градина/училище.