4 неподозирани препятствия пред вашата желана бременност

4 неподозирани препятствия пред вашата желана бременност

Вероятно в търсене на някакви видими големи причини за неуспех при забременяването, много жени забравят или дори не подозират, че понякога желаната бременност зависи от съвсем малки препятствия и спънки.

 

Кои са те?

  • Витамин Д

Ниските стойности на витамин Д имат отрицателно въздействие върху плодовитостта. Той е много важен елемент за превенция на спонтанните аборти. Едно ново изследване – IVF установява по-голям процент на успешно оплождане инвитро и имплантиране при жени с по-високи стойности на витамин Д.

 

  • Намалена функция на щитовидната жлеза

Изследване показва, че при 20% от жените с овулационни смущения се открива субклиничен хипотиреоидизъм.

 

  • Непоносимост към глутен

На базата на глутеновата непоносимост се увеличават възпаленията в тялото, като това пречи на усвояването на фолата и други витамини. Намаляването на фолата провокира увеличаването на нивата на хомоцистеина , което компрометира качеството на яйцеклетките и увеличава риска от спонтанен аборт.

 

  • Състоянието на зъбите

От няколко години насам учените намират доказателства, че болестите на венците увеличават риска от преждевременно раждане и ниско тегло на плода, така че задължително направете консултация със стоматолог за състоянието на вашите венци и зъби.

 

Разгледайте:

Програма „Две чертички“ – 3 месечна програма, която може да ви помогне да забременеете по естествен път, да избегнете спонтанен аборт и да повишите шансовете си за успешно инвитро

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *